Известие

Collapse
No announcement yet.

V6: Къде се намира baro pressure сензора?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
    Днес пробвах още нещо: температурата на в-ха се показва 27.3 градуса, при 21.3 температура на антифриза. Това при кола, непалена 2 дена. Пробвах и с 2 други датчика - същата разлика. Лкато лъхна леко в дебитомера - температурата се покачва. Субективното чувство е за 21.3 градуса, а не за 27.3. Дали тази разлика е в рамките на допустината грешка?

Как да го проверя това? Преполагам, че трябва да се мери налягането в изпуск. колектор? Не се чуват никакви странни звуци от ауспуха, нито пък мирише на яйца... Освен това не знам кой ще се наеме да премери налягането на изпускателния колектор?
    Допустима е разбира се..............
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Малко развитие по темата:
      Първо: открих, че от време на време прескача искра от някоя от бобините или кабелите. Чува се ясно цъкане и в този момент двигателят леко претриса. Това се усеща най-много, когато е жега и съм пуснал климатика.
      2. Направих лог на ламбдите с Torque free, вместо с алфаобд. Последната е много лагава и забива и почти нищо не може да се разбере, освен за по-бавно променящи се параметри. Лошото е, че Torque не пази логове, освен за GPS и ускорения. Все пак, това което ми направи впечатление, докато карах е следното:
      2.1. Engine load: при газ до ламарината от 1000 об мин до към 6000 нараства плавно и стига почти до 100%. Обаче, на празен ход и при ниски обороти веднъж е на 30% без да има каквото и да е натоварване (няма климатик) , друг път седи около нулата, дори с газ до ламарината.
      2.2. Ламбда 1 и 2 преди катализатора: при газ до ламарината седят и 2-те на около 0.6 волта константно, като отпусна леко педала и колата тръгне още повече (вж по-предното ми мнение) се покачват и двете на 0.7 волта.
      2.3 На празен ход едната ламбда от време на време излиза от цикъла - богата смес/ бедна смес. и забива на около 0.6 волта. През това време втората си поддържа "синусоидата". На следващ светофар двете си разменят ролята, но все пак първата по-често забива. Това в рамките на нормалното ли е?
      '05 166 V6
      '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
        Днес пробвах още нещо: температурата на в-ха се показва 27.3 градуса, при 21.3 температура на антифриза.
        Спомням си че и при мен показваше странна стойност на температура на въздуха и то я гледах зимата .
        Engine load също показваше странни неща.
        Виж си сензора за позиция на педала на газта.
        И ако скоро не си правил ecu/throttle reset e добре да направиш. http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...acle-cure.html От личен опит последното ми е помагало на моята v6.
        ...

Comment

Направих reset, няма промяна. Сега ще тествам за запушени катализатори.
          '05 166 V6
          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Катализаторите са добре. Налягането в изпускателната система е 3 бара при 5000 об/мин, което било отлично, т.е. генерацията не е запушена.
            '05 166 V6
            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Така - след смяна на дебитомера, налягането се повдигна малко - сега показва 920 -930 милибара (хектопаскала), което е доста по-близо до реалността. Въпреки това, продължава да действа този номер с невървенето при напълно натисната газ - трябва да дам газ до дупка, да изчакам 1-2 секунди, и после леко да отпусна за да тръгне както си подобава за 3.2 ... Мерих ламбда показанията - на празен ход сменя богата/бедна добре и на 2те ламбди. Обаче при напълно натисната газ на 2-ра скорст ги заковава на 0.6 волта, когато отпусна леко газата и като почне да върви ок, напрежението стига до 0.7V. Това е засега, предстоят нови измервания...
              '05 166 V6
              '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Working...
              X